حسابداری اجتماعی و مسائل اخلاقی چیست؟

حسابداری اجتماعی و مسائل اخلاقی چیست؟

حسابداری اجتماعی و مسائل اخلاقی یک نوعی از حسابداری می باشد. یکسری شرکتها این نوع حسابداری را انجام می دهند تا بتوانند میزان تاثیر گذاری خود را روی اجتماع بسنجند. براینکه شرکتها بتوانند اینکار را انجام دهند باید تمامی فعالیت ها و اثری که روی افراد در عموم و همچنین محیط زیست می گذارند را کامل بررسی کنند. در واقع باید اینطوری بیان کنیم که حسابداری اجتماعی هیچ گونه کاری با دارایی های یک شرکت کاری ندارد و تمرکز آن کلا روی رفتارهای تجاری شرکت میباشد.
هر کسب و کاری در نهایت با اجتماع سرو کار دارد و مشتری های خود را از اجتماع می گیرد. بنابراین هر کسب و کاری در نهایت هدفش این است که به رفاه اجتماعی برسد. در کل هر کسب و کاری با هر نوع فعالیتی باید مشکلاتی که دراجتماع می باشد را حل نمائید و این را جز وظایف مهم خود بداند. با رشد عظیم و روز به روز فناوری و همچنین تغییر فرهنگ دیگر نمی توان گفت که حسابداری فقط به مسائل حسابداری مربوط است بلکه در نهایت هر کسب و کاری با مباحث اجتماعی درگیر می باشد.

آیا حسابداری اجتماعی نوعی از رعایت حقوق بشر به حساب می آید.

حسابداری اجتماعی چیست؟

حسابداری اجتماعی با نامهای متفاوتی شناخته می شود مثل: حسابداری اجتماعی و مسائل اخلاقی – گزارشگیرهای اجتماعی- حسابرسی اجتماعی
در واقع کاری که حسابداری اجتماعی انجام می دهد این است که فعالیت های یک شرکت که در راستای اهداف و رفاه اجتماعی می باشد را بررسی می کند و در نهایت تاثیری که این فعالیت ها رو جامعه گذاشته اند را به اطلاع عموم مردم می رساند.
در نهایت باید این را بدانیم که حسابداری اجتماعی از حسابداری فعالیت های یک سازمان جدا نیست و کاملا مرتبط می باشد. فعالیت های حقوق بشری، گروه هایی که از محیط زیست محافظت می کنند و همچنین اینکه جامعه در حال حاضر توجه ویژه ای به فعالیت اجتماعی شرکتها دارد و این موضوع حسابداری اجتکاعی را به شدت مهم کرده است.
براساس تعریفی که برای حسابداری اجتماعی اعلام شده، حسابداری اجتماعی به گزارشگیرهایی گفته می شود که از هزینه های شرکت برای مواردی مثل امنیت، فعالیت هایی جفت سلامت و حفظ محیط زیست انجام می شود. به صورت کلی هر موردی که برای عموم مردم منفعت داشته باشد.

حسابداری اجتماعی براساس تعریفهای متفاوتی که دارد شامل گزارشگیریهای داخلی (درون سازمان) و خارجی (برون سازمان) می باشد. این گزارشها معمولا هم به صورت کیفی و هم به صورت کمی گرفته می شوند.

به صورت کلی حسابداری اجتماعی و مسائل اخلاقی زمانی اهمیت پیدا کرد که پیشرفتهای صنعتی روز به روز زیاد شد. این پیشرفت علاوه بر اینکه برای عموم مردم رفاه زیادی داشت، باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی برای مردم داشت. این موضوع شرکتهای ئبزرگ را مجبور کرد تا هزینه هایی در جهت فعالیت های اجتماعی و به خصوص محیط زیست هزینه کنند تا بتوانند اثار بدی که صنعتی شدن مشاغل به بار آورده را کمرنگتر کنند.

حسابرسی اجتماعی چه تمایزی نسبت به حسابداری اجتماعی دارد؟

قبل از این حسابرسی اجتماعی در راستای حسابداری اجتماعی استفاده می شد. حتی می توان گفت گاهی اوقات این دو اصطلاح به جای هم استفاده می شدند.
اما یکسری از بزرگان حوزه حسابداری بیان می کنند که حسابرسی اجتماعی فقط به ارزیابی فعالیت های شرکت می پردازد و معین می کند که اجرای یک کار اجتماعی به چه صورتی می باشد. در واقع حسابرسی اجتماعی نه حسابرسی قانونی می باشد نه حسابرسی عملکرد بلکه حسابرسی اجتماعی ترکیب از این دوتا نوع حسابرسی می باشد.
حسابداری اجتماعی و مسائل اخلاقی و اجزای آن
وقتی هدف ما تجزیه و تحلیل کردن حسابداری اجتماعی باشد، باید نسبت به تجزیه و تحلیل کل فرآیند معاملات اجتماعی و اجزایی که آن را می سازند اقدام کنیم. اگر بخواهیم حسابداری اجتماعی را پیاده سازی کنیم باید موارد زیر را بررسی کنیم.

عوامل مربوط به انجام معاملات اجتماعی:

1) عواملی اجتماعی که در انواع معاملات اجتماعی استفاده می شود شامل تمامی مردم، کارکنان و همچنین جوانان و سرمایه گذاران مختلف می شود.
2)تاثیر این عوامل اجتماعی روی واحد تجاری و ارکان اجتماعی: می توان گفت اثرات این موضوع به دلایلی مثل پیشرفت تکنولوژی تولیدات مختلف که مواد لازم برای مصرف کنندگان را تهیه می کند. این موضوع باعث شده تا محصولات با قیمت مناسبتری ارائه شود. این موضوع باعث بهبود ساخت و ساز در محیط زیست و همچنین باعث ارتقای شغلی و پیشرفت سطح زندگی بشریت می شود.

 

هدف از حسابداری اجتماعی چیست.

 

هدف از حسابدای اجتماعی چیست؟

همه کسب و کارها و شرکتها باید بدانند که نام یک برند معتبر می تواند تاثیر زیادی روی مردم و به صورت کلی اجتماع بگذارد. برعکس حسابداری مالی که روی صورتهای مالی و میزان درآمد شرکت تمرکز دارد. در حسابداری اجتماعی تمرکز به صورت کلی روی میزان مشارکت مردم و همچنین وضعیت معیشت مردم می باشد. هدف کلی از حسابداری اجتماعی این می باشد که وضعیت رفاهی مردم تجزیه و تحلیل گردد.
برای مثال می توانیم بگوییم خیلی از تولید کنندگان موارد آرایشی و بهداشتی روی تولید محصولاتی گیاهی تمرکز دارد که ضربه کمتری به محیط زیست و حیوانات بزنند، به این صورت صاحبین کسب و کار می توانند مردم و اجتماع را همراه خود کنند و نام برند شرکت خود را قدرتمندتر کنند.
به طور کلی ما می توانیم ببینم که در کشورهای پیشرفته و برندهای معتبر تمرکز زیادی روی مسائل اجتماعی و مسائل اخلاقی دارند که همین موضوع باعث پیشرفت آنها گردیده است.

خصوصیاتی که حسابداری اجتماعی دارد:

  1.  در کل نشان دهنده مسئولت های یک شرکت تجاری می باشد؛
  2.  با روش استفاده از منابع اجتماعی سروکار دارد؛
  3.   خیلی به ارتباط بین کسب و کارها و شرکتهای تجاری توصیه می کند؛
  4.  در واقع روی منفعت جمع تاکید می کند؛
  5.  روی محبوبیت برندها تاثیر زیادی می گذارد.

حسابداری اجتماعی از چه زمانی آغاز شد؟

حسابداری اجتماعی از چه زمانی آغاز شد
یک تیم تحقیقاتی در سال 1973 یک گزارش دقیق از صورتهای مالی که به صورت سنتی در شرکتها انجام می شد داد، بعد از آن گزارش این تیم یک بعد جدید از نگرشهای اقتصادی و اجتماعی در زمینه حسابداری ارائه دادند. این تیم در یک گزارش بیان کردند که هدف از صورتهای مالی این است که تاثیر فعالیتهای یک شرکت را نشان دهد بنابراین آنها به دنبال حسابداری جدیدی در جهت محبوب شدن شرکت اعلام نمودند که آن حسابداری اجتماعی بود.

اخلاق در حسابداری مجموعه‌ای از اصول، ارزش‌ها و رفتارهایی است که حسابداران حرفه‌ای باید در تمام جنبه‌های کاری رعایت کنند. این اصول و ارزش‌ها به شفافیت، دقت، انصاف، محرمانگی و رفتار اخلاقی در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با امور مالی اشاره دارند. در حسابداری، رعایت اخلاقیات جهت جلب اعتماد استفاده‌کنندگان اطلاعات حسابداری بسیار حائز اهمیت است. این اصول به حفظ شهرت حرفه حسابداری کمک می‌کنند و تأثیر مستقیمی بر کیفیت گزارش‌های مالی دارند.

نتیجه گیری

در کشورهای پیشرفته موضوع مسئولیت های شرکت یک موضوع مهم می باشد، این شرکتها در مقابل جامعه و رفاه آن دغدغه مند هستند. بحران اقتصادی که در سال 2008 به وجود آمد نشان می داد که با وجود رشد شرکتهای بزرگ بازهم نتوانست روی رفاه اجتماعی شرکتها تاثیر خاصی بگذارد. مطالعات نشان داد اکثر مسائل بابت نابرابری اجتماعی اتفاق می افتد پس مبحث حسابداری اجتماعی از قبل پررنگتر شده است.
در آخر از همه شما عزیزان کمال تشکر را دارم که تا اینجای مقاله همراه ما بودین هر سوالی در زمینه حسابداری یا مالیاتی دارین می توانید از آکادمی حسابداری دکتر مژگان مدحج بپرسید.

سوالات متداول

1) حسابداری اجتماعی چیست؟

در واقع نوعی علم است که روی رفاه زندگی مردم تمرکز دارد.

2) هدف از حسابداری اجتماعی و مسائل اخلاقی چیست؟

هدف نهایی از این حسابداری این می باشد که گذشته از حسابداری کلی روی نام برند شرکت تمرکز کنیم و مردم و اجتماع را همراه شرکت خود کنیم.

3) خصوصیات حسابداری اجتماعی و مسائل اخلاقی چیست؟

  • تمرکز روی رفاه مردم؛
  •  استفاده از منابع مختلف؛
  •  تاکید روی منافع کلی.

4) آیا حسابداری اجتماعی با عدد و رقم سروکار ندارد؟

حسابداری اجتماعی در واقع روی افزایش کیفی و کمی رفاه و محیط زیست تمرکز دارد.

2 پاسخ

  1. سلام من یک کارگاه چرم دارم، چرم طبیعی چطوری میتونی حسابداری اجتماعی را کنترل کنم، میشه یه توضیح بدین چجوری برند سازی کنم و سود کارگاه بیشتر کنم؟

    1. شما برای اینکه بتونید برند سازی کنید باید مراحل متفاوتی مثل هویت بصری و کارهای اجتتماعی و … را انجام ببدین. بعد از انجام اینکارها شما باید بررسی کنید که این کارها روی میزان فروش و درآمد شما موثر بوده یا خیر، توی مقاله به صورت مفصل در مورد حسابداری اجتماعی صحبت کردیم. بخش سوم مقاله را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آغاز گفتگو
1
چطور میتونم کمکت کنم ؟
مرکز آموزشی ایل
سلام خوش آمدید چطوری میتونم کمکتون کنم ؟