حسابداری مالی در حوزه امور بیمه چیست؟

حسابداری بیمه به چه معناست؟

حسابداری بیمه،بخشی از حسابداری است که به ثبت درآمد و هزینه کمک میکند در واقع دانشی است که به حساب و حق بیمه شدگان تامین اجتماعی رسیدگی میکنند.حسابداری مالی در حوزه امور بیمه امور حسابداری شرکت بیمه و مسائل فرد بیمه شده نظارت میکند.حسابدار بیمه باید به نرم افزار های حسابداری در خصوص انواع و اقسام بیمه مسلط باشد.

حسابداری مالی به چه معناست؟

حسابداری مالی برای رسیدگی به امور مالی در شرکت های کوچک و بزرگ مورد نیاز است و عملیاتی شامل ثبت،جمع بندی و تنظیم گزارش درباره معاملات تجاری در یک دوره زمانی مشخص است.دراین فرایند تمام صورت های مالی مثل ترازنامه ها،آمار وسودوزیان سیستم ثبت ومحاسبه و بررسی میشود.

هزینه ها در حسابداری بیمه

• هزینه بیمه:مربوط به هزینه هایی میباشد که شخص بیمه گذار باید به بیمه گر پرداخت کند.
• هزینه کارشناسی بیمه:قبل از صدور بیمه به نام شخص هنگام پرداخت خسارت ،نوع بیمه توسط کارشناس بررسی میشود وشخص بیمه شده مبلغی بابت این کار باید پرداخت کند.
• هزینه صدور:هر نوع هزینه ای که برای انجام تبلیغات یا بازاریابی برای جذب افراد برای بیمه شدن استفاده میشود هزینه صدور میگویند.
• هزینه بیمه برگشتی:این هزینه زمان فسخ بیمه صادر شده پرداخت میشود.
• هزینه عملیاتی:شامل هزینه هایی از قبیل خسارت سهم نگهداری و کارمزد میشود که بیمه گر باید آن را باید پرداخت کند.
• هزینه بیمه اضافی:بیمه گذار زمانی آن را پرداخت میکند که متحمل ریسک اضافی شده باشد.هرزمان بیمه گذار بخواهد مدت اعتبار بیمه را با سرمایه اضافی تمدید کند پرداخت آن اجباری است.

حق بیمه به چه معناست؟

حق بیمه مبلغی است که برای استفاده از مزایای بیمه به سازمان پرداخت میشود.و این مبلغ را کارفرما برای بیمه کردن کارمندانش از حقوقشان کسر میکند و سهم خودش را اضافه میکند و به اداره بیمه تامین اجتماعی پرداخت میکند.کل حق بیمه 30درصد است 23 درصد آن سهم کارفرما و 7درصد سهم کارگراست.

کاربرد نرم افزار حسابداری بیمه

• تحول و بررسی حساب های مالی :در این بخش تمامی حساب ها و گردش های مالی بصورت دقیق بررسی میشود تا گزارش صحیح و قابل استناد به نمایندگی بیمه ارائه شود.و زمان دقیق سررسید و نوع پرداختی اقساط بیمه با نرم افزار بررسی شود این بخش قابلیت انتقال و بستن حسابهای بیمه بصورت خودکار در پایان سال را دارد.
• بایگانی اطلاعات:این بخش اطلاعات حساب بانکی را بایگانی میکند و گردش حسابها را بصورت نموداری ارائه میکند سود و زیان های مالی را درصدی گزارش میدهد.
• کدینگ های حسابداری بیمه:تمام بخش های دسته بندی مورد نیاز حسابداری بصورت کدینگ پیشرفته دسته بندی و آماده شده و نیاز به دسته بندی و جداسازی بصورت دستی ندارد.

قوانین بیمه در حسابداری

حسابداری مالی در حوزه امور بیمه شامل قوانینی از قبیل پراخت غرامت به شخصی که بصورت موقت بیمار یا ناتوان یا باردار شده میشود در نتیجه فرد حقوق بگیردر زمان بارداری یا بیماری برای مدت تایین شده،66% از حقوق خود را دریافت میکند.زمانی که کاگر خسارت جانی یانقص عضو شود مبلغی به عنوان غرامت به او پرداخت میشود.
زمانی که شخص دچار از کارافتادگی جزئی یا کاهش قدرت شود بیمه طبق قرار داد متعهد است مبلغی به فرد تحت عنوان ازکارافتادگی پرداخت نماید.
اگر حادثه پیش بینی نشده برای کارمند رخ دهد دچار وضع نا مناسب روحی و جسمی شود حسابدار باید در دوره نقاهت نام کگارمند بیمه را در لیست بیمه ذکر نکند،تا پرسنل بتواند از دوره نقاهت استفاده کند.
شخص حقوق بگیر در زمان ازدواج میتواند از کارفرمای خود مبلغی تحت عنوان کمک هزینه ازدواج دریافت نماید و کارفرما موظف است چنانچه شخص شرایط دریافت را دارد به او بدهد.

نحوه حسابداری شرکت های بیمه چگونه است؟

نحوه حسابداری شرکت های بیمه بسته به فعالیت آنها متفاوت است.
• حسابداری بیمه های ایران:مطابق سازمان تامین اجتماعی حق بیمه دولت 3درصد از دستمزد ناخالص است که باید به حساب تامین اجتماعی واریز شود.
• حسابداری تامین اجتماعی:در تامین اجتماعی ملاک کار حسابداری، سندها و مدارک مالی کارفرمایان بیمه که دارای پرونده در سازمان تامین اجتماعی است میباشد.
• حسابداری بیمه بیکاری:مربوط به بررسی حقوق افراد بیکار میباشد برخی از افراد به دلایل مختلف مثل حوادث و آسیب های جسمی بطور موقت بیکار میشوند و میتوانند از مزایا و حقوق بیکاری برخوردار شوند.
• حسابداری بیمه کوثر:خدمات بیمه با حمایت نیروهای مسلح انجام میدهد و قوانین حسابداری مثل قوانین بیمه تامین اجتماعی میباشد.
• حسابداری بیمه پیمانکاری:ابتدا باید حق بیمه پیمانکاری پرداخت شود و سپس به حقوق سازمانها رسیدگی شود قوانین با بیمه ایران و تامین اجتماعی یکسان است.

حقوق و دستمزد مشمول بیمه حقوق شامل موارد زیر است:
مزد و حقوق اصلی: حقوق پایه کارکنان.
مزایای شغلی مستمر و فوق‌العاده: مزایا مانند اضافه کار، حق‌الزحمه، شیفت کاری، کار در شب، کشیک فوق‌العاده و غیره.
حق تاهل: مبلغی که به کارکنان بابت تاهل پرداخت می‌شود.
به علاوه، مزایای غیرنقدی مشمول بیمه نمی‌شوند، اما تمام مزایای نقدی (به جزمانند بازخرید مربوط به ایام مرخصی، پرداختی های عیدی، هزینه های سفر و ماموریت فوق‌العاده، حق شیر، و ما به التفاوتی که به ازای کمک هزینه مسکن و خواربار در ایام بیماری پرداخت می‌شود نیز مشمول بیمه نمی‌شوند) بقیه موارد مشمول بیمه هستند.

 

اهمیت حسابداری شرکت های بیمه

حسابداری برای بررسی تمامی تراکنش ها و صورتهای مالی شرکت میباشد هیچ شرکتی بدون حسابداری نمیتواند پیشرفت کند و مرتکب زیان مالی میشود.شرکت های بیمه چون رقبای زیادی دارند باعث میشود به حسابداری مالی مسلط شوند.
وظایف و مسئولیت های یک حسابدار بیمه که به پیشرفت وضعیت مالی شرکت های بیمه کمک میکند:
• برآورد مخارج و درآمد شرکتهای بیمه
• صدور بیمه نامه
• ثبت بیمه
• دستور پرداخت هزینه خسارت

از اینکه تا پایان مقاله همراه ما بودین کمال تشکر را داریم امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده برده باشید در پایان به چندتا از مهم ترین سوالاتی که از آموزشگاه ill پرسیدید پاسخ میدیم.

1-حق بیمه چیست؟

حسابداری بیمه،بخشی از حسابداری است که به ثبت درآمد و هزینه کمک میکند در واقع دانشی است که به حساب و حق بیمه شدگان تامین اجتماعی رسیدگی میکنند.
2- بیمه شرکت های مختلف چگونه است؟

همانطور که در بالا گفتیم حسابداری بیمه های ایران:مطابق سازمان تامین اجتماعی حق بیمه دولت 3درصد از دستمزد ناخالص است که باید به حساب تامین اجتماعی واریز شود.حسابداری تامین اجتماعی:در تامین اجتماعی ملاک کار حسابداری، سندها و مدارک مالی کارفرمایان بیمه که دارای پرونده در سازمان تامین اجتماعی است میباشد.
3-قوانین بیمه در حسابداری به چه صورت است؟

با توجه به مطالب فوق حسابداری مالی در حوزه امور بیمه شامل قوانینی از قبیل پراخت غرامت به شخصی که بصورت موقت بیمار یا ناتوان یا باردار شده میشود در نتیجه فرد حقوق بگیردر زمان بارداری یا بیماری برای مدت تایین شده،66% از حقوق خود را دریافت میکند.زمانی که کاگر خسارت جانی یانقص عضو شود مبلغی به عنوان غرامت به او پرداخت میشود.

4-هزینه ها در حسابداری بیمه چگونه است؟

هزینه بیمه:مربوط به هزینه هایی میباشد که شخص بیمه گذار باید به بیمه گر پرداخت کند.هزینه کارشناسی بیمه:قبل از صدور بیمه به نام شخص هنگام پرداخت خسارت ،نوع بیمه توسط کارشناس بررسی میشود وشخص بیمه شده مبلغی بابت این کار باید پرداخت کند.هزینه صدور:هر نوع هزینه ای که برای انجام تبلیغات یا بازاریابی برای جذب افراد برای بیمه شدن استفاده میشود هزینه صدور میگویند.

5-یک حسابدار بیمه برای پیشرفت وضعیت مالی شرکت چکار میکند؟

برآورد مخارج و درآمد شرکتهای بیمه صدور بیمه نامه
ثبت بیمه دستور پرداخت هزینه خسارت

اگر در رابطه با این موضوع سوالی دارید فرم مشاوره زیر را پر کنید تا متخصصین ما با شما تماس بگیرند.

 

2 پاسخ

  1. سلام، من میخوام یاد بگیرم بیمه رد کنم و پروژه بگیرم از شرکتهای حسابداری، توی شهر کوچیکی زندگی میکنم، بنظرتون شهرهای دیگه قبول میکنن به صورت انلاین بهم پروژه بدن؟

    1. سلام وقت شما بخیر شما می تونید از طریق سایت هایی که به صورت انلاین فعالیت می کنند، پروژه بگیرید، همینطور شرکتهای حسابداری ارتباط بگیرید و از آن ها پروژه دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آغاز گفتگو
1
چطور میتونم کمکت کنم ؟
مرکز آموزشی ایل
سلام خوش آمدید چطوری میتونم کمکتون کنم ؟