مالیات بر امور خدمات مشترکین(مثل گاز، برق و آب) چیست؟

به طور کلی، مالیات بر ارزش افزوده و عوارض برای قبوض خدماتی فقط یک بار در انتهای زنجیره تولید و توزیع و بر مبنای قیمت فروش داخلی محاسبه و دریافت می‌شود. این مالیات و عوارض در صورتحساب (قبوض) مصرف کنندگان مندرج می‌شود.
برای محاسبه مالیات بر ارزش افزوده قبوض خدماتی، باید از مبلغ قبض کل، مبلغ آبونمان و حق نگهداری (شارژ) ساختمان را کسر کرده و با نرخ مالیات بر ارزش افزوده (۹ درصد) ضرب کنید. برای محاسبه عوارض قبوض خدماتی، باید از مبلغ قبض کل، مبلغ آبونمان و حق نگهداری (شارژ) ساختمان و مالیات بر ارزش افزوده را کسر کرده و با نرخ عوارض (۱۰درصد) ضرب کنید.
برای مثال، اگر قبض برق شما ۱۰۰ هزار تومان باشد که شامل ۵ هزار تومان آبونمان و ۱۰ هزار تومان حق نگهداری (شارژ) ساختمان است، می‌توانید مالیات بر ارزش افزوده و عوارض را به شکل زیر محاسبه کنید
مالیات بر ارزش افزوده = (۱۰۰۰۰۰ – ۵۰۰۰ – ۱۰۰۰۰) × ۰.۰۹ = ۷۶۵۰ تومان
عوارض = (۱۰۰۰۰۰ – ۵۰۰۰ – ۱۰۰۰۰ – ۷۶۵۰) × ۰.۱ = ۷۶۲۵ تومان

شرکت های خدماتی

شرکت های خدماتی، شرکت هایی هستند که به ارائه خدمات به مشتریان خود در زمینه های مختلف می پردازند. مثلا شرکت های حمل و نقل، مشاوره، نظافت، آموزش، تعمیر و نگهداری و غیره. شرکت های خدماتی می توانند در انواع قالب های قانونی ثبت شوند، مانند شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تعاونی و غیره.

ثبت شرکت های خدماتی

برای ثبت شرکت خدماتی، شما باید ابتدا موضوع فعالیت خود را مشخص کنید. سپس باید قالب قانونی مناسب برای شرکت خود را انتخاب کنید. معمولا شرکت های خدماتی به صورت شرکت با مسئولیت محدود یا شرکت سهامی خاص ثبت می شوند.
بعد از آن باید مدارک لازم را تهیه و به اداره ثبت شرکت ها ارسال کنید. مدارک شامل فرم صورتجلسه موسسین، فرم درخواست ثبت شرکت، اساسنامه و تصویر کارت ملی شرکا هستند. همچنین باید چند نام برای شرکت خود پیشنهاد دهید و از عدم تکراری بودن آن ها اطمینان حاصل کنید. در نهایت پرونده شما توسط ممیزی اداره ثبت بررسی و در صورت تایید، شماره ثبت و شناسه ملی شرکت شما اعلام می شود.

محاسبه شرکت های خدماتی

بر اساس قانون مالیات مستقیم، شرکت‌های خدماتی باید ۲۵ درصد از درآمد سالانه خود را به عنوان مالیات پرداخت کنند. این مالیات بر اساس اظهارنامه مالیاتی که شرکت‌ها باید هر سال تهیه و ارائه کنند، محاسبه می‌شود.
البته بعضی از شرکت‌های خدماتی ممکن است معافیت مالیاتی داشته باشند یا نرخ مالیاتی متفاوتی برای آنها اعمال شود. برای مثال شرکت‌هایی که در زمینه‌های علمی، فرهنگی، هنری، ورزشی و … فعالیت می‌کنند، می‌توانند از معافیت مالیاتی برخوردارشوند.

 

درصد مالیات شرکت ها

مالیات شرکت‌ ها در ایران بستگی به نوع فعالیت و درآمد آن ها دارد. به طور کلی، شرکت‌ هایی که دارای مجوز فعالیت از اداره ثبت شرکت‌ ها هستند، موظف به پرداخت ۲۵ درصد مالیات بر درآمد حاصل از فعالیت‌ های تجاری و سودآور خود هستند. البته در برخی از شرکت‌ ها با توجه به نوع فعالیت، کل یا بخشی از درآمد معاف از مالیات است. برای مثال، شرکت‌ های دانش‌ بنیان، شرکت‌ های زیان ده، شرکت‌ های بورسی و شرکت‌ های غیرفعال از معافیت‌ های مالیاتی برخوردار هستند.
برای محاسبه مالیات شرکت‌ ها، ابتدا باید درآمد خالص شرکت را مشخص کرد. درآمد خالص شرکت برابر است با کل درآمد شرکت که از آن هزینه‌ های قابل قبول مالیاتی کسر شده است. هزینه‌ های قابل قبول مالیاتی شامل هزینه‌ هایی است که به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم با فعالیت شرکت ارتباط دارند و برای تولید درآمد لازم هستند. برای مثال، حقوق و دستمزد کارکنان، اجاره محل، بیمه، برق، گاز، تلفن و … از جمله هزینه‌ های قابل قبول مالیاتی هستند. پس از محاسبه درآمد خالص شرکت، باید ۲۵ درصد آن را به عنوان مالیات بر درآمد پرداخت کرد.

مالیات شرکت های سهامی خاص

مالیات شرکت‌ های سهامی خاص در ایران بر اساس قانون مالیات‌ های مستقیم محاسبه می‌شود. برای این نوع شرکت ‌ها، مالیات شرکتی برابر با ۱۰ درصد از کل درآمد خالص شرکت است. از کل درآمد مشمول مالیات پس از کسر ۱۰ درصد مالیات شرکتی، مالیات دیگری بر اساس نوع فعالیت و میزان سود شرکت اعمال می‌شود.
برای مثال، مالیات بر درآمد حاصل از فعالیت ‌های صنعتی، کشاورزی، خدماتی، بازرگانی و سایر فعالیت‌ های اقتصادی، برابر با ۲۵ درصد از درآمد خالص است. همچنین، مالیات بر درآمد حاصل از فعالیت‌ های مشمول ماده ۱۰۵ قانون مالیات‌ های مستقیم، برابر با ۱۵ درصد از درآمد خالص است. این فعالیت‌ ها شامل انتشار کتاب، نشریه، روزنامه، فیلم، نمایش، موسیقی، هنرهای تجسمی، ورزش، تبلیغات، مشاوره، حسابرسی، حقوق، پزشکی، مهندسی، معماری و سایر فعالیت‌ های علمی، فرهنگی و هنری است.

مالیات شرکت های پخش

مالیات شرکت ‌های پخش به نرخ ۲۵ درصد از درآمد سالیانه شرکت در داخل و خارج از کشور محاسبه می‌شود. البته این نرخ ممکن است با توجه به نوع فعالیت، مقدار درآمد و معافیت‌ های موجود متفاوت باشد. برای مثال، شرکت ‌های پخش مواد غذایی بر اساس مقرره شماره ۱۵۰۹۹۹/ت۵۱۴۹۴ هـ مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۲۹ هیأت وزیران، مشمول مالیات سالانه به نرخ‌های زیر هستند
• تا میزان پانصد میلیون (۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ پانزده درصد (۱۵%)؛
• نسبت به مازاد پانصد میلیون (۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال تا میزان یک میلیارد (۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست درصد (۲۰%)؛
• نسبت به مازاد یک میلیارد (۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست و پنج درصد (۲۵%).
برای محاسبه مالیات شرکت ‌های پخش، ابتدا باید درآمد خالص شرکت را تعیین کنید. درآمد خالص شرکت برابر است با کل درآمد شرکت که از فروش کالا یا ارائه خدمات حاصل می‌شود، منهای هزینه ‌های مربوط به تولید یا خدمات، هزینه‌ های اداری، مالی و عمومی، زیان‌ های حاصل از منابع غیر معاف و معافیت‌های مقرر. سپس باید بر اساس نرخ‌ های مذکور، مالیات قابل پرداخت را محاسبه کنید.

مالیات شرکت های تبلیغاتی

شرکتهای تبلیغاتی موظف هستند که ۲۵ درصد از سود خالص خود را به عنوان مالیات بر درآمد پرداخت کنند. این مالیات بعد از کسر هزینه‌های مجاز و معافیت‌های قانونی محاسبه می‌شود. همچنین، شرکتهای تبلیغاتی باید ۹ درصد از قیمت خدمات خود را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده دریافت و به اداره مالیات تحویل دهند. برای مثال، اگر شرکتی ۱ میلیون تومان برای تبلیغات دریافت کند، باید ۹۰ هزار تومان را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده از مشتری دریافت و به اداره مالیات پرداخت کند.
از شما همراهان عزیز ممنونم که من را تا اینجای مقاله همراهی کردین.
میخواهم به مهم ترین سوالاتی که شما عزیزان از آکادمی دکتر مژگان مدحج پرسیدین پاسخ دهم.
1. شرکت های خدماتی را تعریف کنید؟
همانطور که در بالای مقاله توضیح دادم شرکت های خدماتی، شرکت هایی هستند که به ارائه خدمات به مشتریان خود در زمینه های مختلف می پردازند.
2. نحوه محاسبه مالیات شرکت های خدماتی چگونه است؟
بر اساس قانون مالیات مستقیم، شرکت‌های خدماتی باید ۲۵ درصد از درآمد سالانه خود را به عنوان مالیات پرداخت کنند. این مالیات بر اساس اظهارنامه مالیاتی که شرکت‌ها باید هر سال تهیه و ارائه کنند، محاسبه می‌شود.
3. مالیات بر امور خدمات مشترکین چیست؟
مالیات بر ارزش افزوده و عوارض برای قبوض خدماتی فقط یک بار در انتهای زنجیره تولید و توزیع و بر مبنای قیمت فروش داخلی محاسبه و دریافت می‌شود.

2 پاسخ

    1. مالیات شرکت ‌های سهامی خاص در ایران بر اساس قوانین مالیات ‌های مستقیم محاسبه میشود. این شرکت‌ ها باید 10% از کل درآمد خود را به عنوان مالیات شرکت محاسبه و پرداخت کنند. درآمدهای مشمول مالیات شامل جمع درآمد شرکت‌ ها و درآمد ناشی از فعالیت ‌های انتفاعی سایر اشخاص حقوقی در ایران یا خارج از ایران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آغاز گفتگو
1
چطور میتونم کمکت کنم ؟
مرکز آموزشی ایل
سلام خوش آمدید چطوری میتونم کمکتون کنم ؟