حسابداری تجاری چیست و چه آموزش هایی دارد؟

حسابداری تجاری یعنی چی
حسابداری تجاری رویداد جمع آوری و تجزیه تحلیل اطلاعات مالی درمورد فعالیت های تجاری و ثبت تراکنش مالی و تهیه صورت های مالی میان دوره ای و سالانه استفاده میشود، که یکی از اجزای مهم و اساسی درحسابداری مالی است.
حسابداری تجاری نیاز های داخلی کسب و کار را رفع میکند و بر یک یا دو بخش خاص از یک تجارت متمرکز است،به حسابداری تجاری حسابداری کسب و کار هم میگویند؛ از این طریق میتوان امور مالی را بهتر مدیریت کرد تا صاحبان کسب و کار تصمیمات مالی بهتری برای شرکت داشته باشند.
حسابداری تمام شرکت های تجاری با توجه به نوع و اندازه،ماهیت فعالیت،و سایر عواملی که تاثیر دارد متفاوت است اما قانون مشترک ثبت درآمد هایی است که وارد میشود.

حسابداری تجاری یک رشته مهم و پرطرفدار است که در بازار کار نقش مهمی ایفا می‌کند. برای شغل‌های مختلف، حسابداری تجاری می‌تواند مناسب باشد.

برخی از شغل‌هایی که به حسابداری تجاری نیاز دارند:

  •  فروشگاه‌ها و مغازه‌ها: حسابداری فروشگاهی و مغازه‌ها نیاز به مدیریت مالی، مالیات، موجودی و گزارش‌دهی دارد.
  •  رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها: حسابداری رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها شامل مدیریت هزینه‌ها، درآمدها، موجودی و حساب‌های پرداختی است.
  •  بوتیک‌ها و پوشاک: حسابداری برای مدیریت مالی، موجودی، خرید و فروش در این صنعت‌ها ضروری است.
  • آرایشی و بهداشتی: حسابداری برای سالن‌های آرایشی و بهداشتی شامل مدیریت مالی، حقوق کارکنان و موجودی است.
  •  فروش طلا و جواهرات: حسابداری قنادی و طلا فروشی نیاز به مدیریت موجودی، خرید و فروش دارد.
  • ساختمانی و هایپرمارکت‌ها: حسابداری در این صنعت‌ها شامل مدیریت مالی، موجودی و گزارش‌دهی است.
  •  شرکت‌ها و سازمان‌ها: حسابداری شرکتی نیاز به مدیریت مالی، حساب‌ها، مالیات و گزارش‌دهی دارد.

حقوق حسابداران تجاری در ایران بر اساس متغیرهای مختلف مانند سابقه کار، تحصیلات، مهارت‌ها و نوع شرکت یا سازمانی که در آن کار می‌کنند، متفاوت است. در حداقل حقوقی که در قانون کار مشخص شده است، حقوق حسابداران پرداخت می‌شود. به عنوان مثال، حداقل حقوق حسابداران با سابقه کار میانگین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان در ماه است. اما حسابداران خبره‌تر می‌توانند حقوق ماهیانه‌شان را به حداقل ۴۵ میلیون تومان افزایش دهند.

 


اهمیت حسابداری تجاری در چیست؟
تنظیم بودجه:حسابداری تجاری به صاحبان کسب و کار کمک میکند تا بر بودجه شرکت نظارت کنند،یک شرکت بدون اینکه بر بودجه کنترل و نظارت داشته باشد نمیتواند کسب و کار موفقی داشته باشد.
پیش بینی درآمد: کارفرما ها چون دائما مشغول دریافتی و پرداختی هستند امکان کنترل آن را ندارند،اما حسابداری تجاری در این زمینه آگاهی دارد و میتواند درآمد شرکت را پیش بینی کند.
این پیش بینی باعث میشود که متوجه بشید در زمینه بازاریابی موفق هستید یا نیاز به تلاش بیشتری دارید.
دانستن هزینه های خرید یک کسب و کار: زمانی که حسابداری دقیق باشد باعث میشود در تصمیم گیری برای خرید عمده آگاه شد مثل(اجاره ساختمان،وسایل نقلیه شرکت،هزینه های عمده )روی گردش ماه های حساب شرکت تاثیر میگذارد زمانی که بطور مداوم روی هزینه های شرکت نظارت شود به راحتی و با برنامه میتوان هزینه های کسب و کار را شناسایی کرد.
دنبال کردن هزینه های جاری کسب و کار:حسابداری تجاری باعث میشود تا پیگیر هزینه های جاری شغل خود باشید مثل(هزینه های تماس های تلفنی،هزینه های شرکت در کنفرانس و…)نظارت روی هزینه های جاری در صورتهای مالی بسیار مهم است چون این هزینه های کوچک روز به روز جمع میشن و تبدیل به هزینه بزرگتر میشن و حسابدار از طریق نرم افزار شرکت پیگیری کند.
سلامت مالی:حسابداری تجاری با بررسی جنبه های مختلف دارایی سلامت مالی کسب و کار را کنترل میکند؛ اگر هزینه های شرکت بیشتر موجودی باشد برای شرکت مشکل ساز است و حسابدار دقیق این موارد را کنترل میکند.


سیستم های ثبت حسابداری شرکتهای تجاری
شروع یک چرخه عملیات شرکت تجاری باخرید کالای تجاری شروع و جمع آوری وجوه حاصل از فروش تمام میشود؛ مدت زمان این چرخه بر اساس زمان پرداخت توسط خریدار و تحویل توسط فروشنده است چه بصورت نقد و چه نسیه.
روش های ثبت حسابداری تجاری
به دو صورت ادواری و دائمی ثبت میشود؛ در روش دائمی حساب موجودی کالاها در خرید بدهکار و در فروش بستانکار میشود و هر زمان به راحتی میتوان گزارش موجودی کالای پایان دوره تهیه کرد.
در دفاتر هرکدام از اقلام موجودی ها باید حسابی بصورت جداگانه داشته باشند و تعداد قیمت فروش و خرید کالاها ثبت شود.
در روش ثبت دوره ای یا ادواری بصورت دوره ای حساب خرید و فروش جدا از هم است و پایان هر دوره خرید و فروش در سیستم بصورت تطبیقی در جداول محاسبه میشوند؛ در پایان هر دوره سرمایه و موجودی کالاهای ریالی محاسبه میشوند و دفتر دوره مالی شرکت بسته میشود.
مزایای استفاده از نرم افزارهای حسابداری تجاری در چیست؟
حسابداری تجاری برای آسان تر شدن کار حسابداری طراحی شده است که مزایای بسیاری دارد.
• میتوان موجودی کالا های انبار را دید
• اطلاع از محصولات قابل فروش و فروش رفته شرکت
• تسلط بر کالاهای رزرو شده
• اطلاعات کامل در رابطه با کالاها
• ثبت اطلاعات راحت تر است
• ارزیابی موجودی کالاهای انبار
کدام شرکتها به نرم افزار حسابداری نیاز دارند؟
حسابداری شرکتهای بازرگانی با یک دیگر متفاوت اند و نیاز های مشترک و خاصی دارند و در 7 بخش طبقه بندی میشوند:
1.شرکت سهامی عام
2.شرکت سهامی خاص
3.شرکت با مسئولیت محدود
4.شرکت تضامنی
5.شرکت نسبی
6.شرکت مختلط(سهامی و غیرسهامی)
7.شرکت تعاونی


آموزش های حسابداری تجاری از طریق نرم افزار
نرم افزار سپیدار: کنترل موجودی انبار و محاسبه سود و زیان کالا را آسان تر میکند و کارهایی مثل خرید و فروش کالا ،آگاهی از میزان سفارش هرکالا کنترل بیشتر و دقیق تری روی موجودی انبار داشته باشید و هنگام فروش و محاسبه سود به صورت جداگانه میتوان کالایی که بیشترین سود را داشته باشد شناسایی کرد و سود شرکت را بالا تر برد.
نرم افزار قیاس:این نرم افزار برای شرکت های تجاری بستگی به نوع فعالت شرکت است امکانات غیرکاربردی آن حذف شده تا به راحتی بتوان با نرم افزار کار کرد.
نرم افزار فرداد:این نرم افزار در این زمینه بین مسئولین و مدیران حسابداری مورد تایید است.این نرم افزار شامل:زیر سیستم های حسابداری،دریافت و پرداخت،مدیریت مشتریان وفروش،زیرسیستم تامین کنندگان و انبار بازرگانی و حقوق و دستمزد میباشد.مزایای این نرم افزار:دارای امنیت بالا،سرعت بالا،استفاده چند کاربر همزمان،امکان محدود کردن سطح دسترسی…….
نرم افزار پارامیس استار:این نرم افزار نیاز های مهم، شرکت تجاری در زمینه اهداف تجارت خارجی را تامین میکند امکان این را دارد که فاکتور فروش شرکت های خارجی را مطابق با ارز همان کشور محاسبه و میزان سود و زیان محصولات صادره به کشور را بدست آورد.
نرم افزار پیوست:این نرم افزار مورد استقبال افراد شاغل در حوزه بازرگانی میباشد و برای مدیریت عملیات بخش بازرگانی،ثبت کامل اطلاعات و گزارش دهی قوی به سازمان میباشد.این نرم افزارصدور سند حسابداری را به بخش مالی میفرستد و برای تسویه حساب امور مربوط به خرید و فروش آن را به نرم افزار خزانه داری ارجاع میدهد سپس نرم افزار انبار اطلاعاتی از گزارش انبار مانند موجودی و گردش کالا را در اختیار نرم افزار بازرگانی میگذراد.
حسابداری تجاری جز مشاغلی است که بازار کار خوبی دارد و شخص برای استخدام به مهارت و پیش زمینه بازرگانی نیاز دارد.

از شما عزیزان ممنونم که من را تا اینجا همراهی کردید میخواهیم به مهم ترین سوالات شما در رابطه با این موضوع از آکادمی دکتر مژگان مدحج پرسیدید پاسخ بدهیم.
1-انواع روش های ثبت حسابداری تجاری چیست ؟
دائمی و ادواری
2-حسابداری تجاری چیست؟
همانطور که در بالا گفتیم رویداد جمع آوری و تجزیه تحلیل اطلاعات مالی درمورد فعالیت های تجاری و ثبت تراکنش مالی و تهیه صورت های مالی میان دوره ای و سالانه استفاده میشود که یکی از اجزای مهم و اساسی درحسابداری مالی است.
3- چه مواردی حائز اهمیت است در حسابداری تجاری؟
تنظیم بودجه،پیش بینی درآمد، دانستن هزینه های خرید یک کسب و کار، دنبال کردن هزینه های جاری کسب و کار،سلامت مالی
4- مزایای استفاده از نرم افزارهای حسابداری تجاری چیست ؟
با توجه به موارد نام برده در بالا میتوان موجودی کالا های انبار را دید،اطلاع از محصولات قابل فروش و فروش رفته شرکت،تسلط بر کالاهای رزرو شده،اطلاعات کامل در رابطه با کالاها
5- چنتا از نرم افزار های حسابداری تجاری را نام ببرید؟
سپیدار،قیاس،فرداد،پارامیس استار،پیوست
6-انواع شرکتها که نیاز به نرم افزار حسابداری دارند را نام ببرید؟
شرکت سهامی عام،سهامی خاص،شرکت با مسئولیت محدود،شرکت تضامنی،شرکت نسبی،شرکت مختلط(سهامی و غیر سهامی)،شرکت تعاونی

برای استفاده از مشاوره رایگان فرم زیر را پر کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آغاز گفتگو
1
چطور میتونم کمکت کنم ؟
مرکز آموزشی ایل
سلام خوش آمدید چطوری میتونم کمکتون کنم ؟