آموزش حسابداری مقدماتی

آموزش حسابداری مقدماتی

حسابداری مقدماتی مربوط به مباحث اولیه یا تئوری حسابداری گفته میشه، در واقع شما برای حرفه ای شدن در زمینه حسابداری باید از فیلتر مباحث مقدماتی و تئوری عبور کنید.

در غیر اینصورت اگر شما از همان ابتدا مستقیم وارد مباحث عملی و نرم افزاری بشین در واقع با مشکل مواجه خواهید شد، مجموعه مرکز آموزشی ill با 15 سال سابقه در زمینه برگزاری دوره های آموزشی به شما کمک می کند در کوتاهترین زمان ممکن به تمام مباحث ابتدایی و پیشرفته حسابداری مسلط شوید.

 

حسابداری مقدماتی چیست

حسابداری مقدماتی به مجموعه ‌ای از دانش و مهارت ‌های اولیه در حسابداری اشاره دارد که برای درک و انجام فعالیت ‌های حسابداری پایه ضروری است. این دوره‌ها معمولاً شامل موضوعاتی مانند مفاهیم پایه حسابداری، تهیه و تنظیم صورت‌های مالی، ثبت اسناد و دفاتر حسابداری، اصلاح حساب‌ها و بستن حساب‌ها، تنظیم ترازنامه و تراز آزمایشی، آشنایی با واحدهای اقتصادی، ارزیابی موجودی کالا، هزینه‌های استهلاک و هزینه‌های ثبت نشده می‌باشد.

دوره‌های حسابداری مقدماتی می‌توانند به صورت حضوری یا آنلاین برگزار شوند و برای افرادی که قصد دارند در بازار کار حسابداری مشغول به کار شوند یا علاقمند به یادگیری و کسب درآمد در این حرفه هستند، مناسب است. این دوره‌ها به شما کمک می‌کنند تا با مفاهیم اساسی حسابداری آشنا شوید و مهارت‌های لازم برای ورود به دنیای حسابداری را کسب کنید.

حسابداری در واقع به معنی جمع اوری اطلاعات از منابع مالی، طبقه بندی آنها، تجزیه و تحلیل این داده ها و در نهایت ثبت و تحریر این اطلاعات می باشد.

اصول اولیه حسابداری شامل اصول حسابداری، ماده های حسابداری، و از تعریف یک دوره مالیاتی اغاز می شود و تا اختتام حساب ادامه پیدا می کند.

به چه کسی حسابدار گفته می شود

 

در واقع حسابدار به کسی گفته می شود، که اطلاعات مالی یک شرکت را جمع آوری می کند، اطلاعات را تحلیل کرده و با کمک نرم افزار این اطلاعات را تبدیل به فاکتور فروش، خرید یا رسیدهای دریافت و پرداخت تبدیل می کند.

البته یک حسابدار حرفه ای با توجه به گزارشاتی که از بانک می گیرد اطلاعات را تجزیه و تحلیل می کند، سپس آن اطلاعات را ثبت می کند.
یک حسابدار پس از ثبت اطلاعات و صدور سندها، باید دائما اقدام به گرفتن گزارشات حسابداری بکند.
در واقع این گزارشات در زمینه سود و زیان، ترازنامه، تراز آزمایشی و …. می باشد.
یک حسابدار باید به صورت دوره ای گزارش تک تک حسابها اشخاص را بگیرند، همچنین موجودی حساب بانکی، دریافتی و پرداختی را بررسی کند.
در واقع هدف از گرفتن گزارشات، مطلع ساختن مدیر عامل از اتفاقات درون سازمان، و مطلع شدن از سود و زیان شرکت می باشد.

حسابدار به فردی گفته می ‌شود که دارای مهارت و تجربه لازم برای ایجاد و نگهداری سوابق مالی دقیق برای یک فرد یا یک کسب و کار است. وظایف یک حسابدار ممکن است شامل طراحی و کنترل سیستم ‌های پرونده، حسابرسی و تهیه صورت‌ های مالی باشد. همچنین، یک حسابدار ممکن است مشاوره مالیاتی و تهیه گزارش مالیاتی را ارائه دهد.

حسابداران می ‌توانند در زمینه ‌های مختلفی کار کنند، از جمله حسابرسی، مالیات، مدیریت مالی و عمومی. برخی از حسابداران در بخش دولتی کار می‌ کنند، در حالی که برخی دیگر در بخش خصوصی یا به صورت مستقل فعالیت می ‌کنند. حسابداران حرفه ‌ای باید به استاندارد های بالا در صدور نظرات حرفه ‌ای پایبند باشند و می ‌توانند برای عملکرد زیر استانداردهای حرفه ‌ای مورد پیگرد قانونی قرار گیرند.

انواع شرکتهای حسابداری

1) شرکتهای خدمات : شرکت هایی هستند که در مقابل خدماتی که به مشتریان می هند هزینه ای را دریافت می کنند. مانند : ارایشگاه، شرکتهای نظافت، بیمارستان ، مراکز آموزشی و ………..
2) شرکتهای بازرگانی : شرکتهایی که اقدام به خرید و فروش کالا می کنند، در واقع شرکتهایی که کالایی را از جایی میخرند و اقدام به فروش آن می کنند، شرکت بازرگانی گفته می شود.
به عنوان مثال : فروشگاه های زنجیره ای، بنگاه های ماشین و ……
نکته قابل توجه در این زمینه این است که شرکتهایی که از خارج کشور محصولاتی را وارد می کنند، شرکت بازرگانی خارجی گفته می رود.

 

شرکتهای پیمانکاری

شرکتهای که طی توافق و عقد قرارداد با یک کارفرما، پروژه ای را تحویل می گیرند و آن را به سرانجام می رسانند، شرکت پیمانکاری می باشند، این شرکتها از طریق به اتمام رسیدن پروژه به درامد میرسند
مانند: سازندگان ساختمانها و سازمان تامین اجتماعی

شرکتهای تولیدی

 

به شرکتهای گفته می شود، که مواد اولیه را تهیه و روی آن یکسری تغییرات اعمال می کنند و در نهایت در غالب یک محصول جدید آن را به دیگران می فروشند
مثل : شرکتهای تولید مواد غذایی و ….
شرکتهاب دولتی: شرکتهایی که مربوط به دولت می باشند و با شرکتهایی که تا اینجا ذکر کردیم کاملا متفاوت می باشند.

مثل: شرکتهای نفت، گاز و ………

گزارشات مختلف حسابداری

 

حسابداری مقدماتی شامل گزارشات حسابداری می باشد که یکی از مهمترین وظایف حسابداران می بشد، بنابران حسابداران به صورت روتین بتوانند گزارشات مفیدی در زمینه مشخص کردن سود و زیان شرکت تهیه کنند.
علاوه براین حسابداران باید بتوانند با نرم افزارهای مهم و کاربردی کار کنند تا بتوانند گزارشات مهمی بگیرند.

گزارشات مالی به زینه های زیر تقسیم می شوند:

  1.  ترازنامه
  2.  صورت سود و زیان
  3.  صورت گردش وجوه نقد
  4.  صورت سود و زیان جامع

در ادامه این مقاله قصد داریم چندین مبحثی و کلماتی که در حسابداری مقدماتی مهم می باشد را برای شما شرح دهم.

آموزش حسابداری مقدماتی چیست
آموزش حسابداری مقدماتی در مرکز آموزشی

ترازنامه چیست

 

در حسابداری مقدماتی ترازنامه را به صورت تئوری توضیح می دهیم که یک اشنایی کلی با این بخش داشته باشیم.

در واقع ترازنامه یک بخش مهم از صورت های مالی می باشد که ما از ترازنامه برای تحلیل کردن وضعیت شرکت استفاده می کنیم، در ترازانامه مواردی مثل دارایی های شرکت، بدهی ها، سرمایه و البته حقوق صاحبان سهام قید شده، این ترازنامه در بازه زمانی 3 ماهه، 6 ماهه و 9 ماهه گزارش گیری گرفته می شود.

و این ترازنامه حتما بدون قید و شرط یکبار در پایان سال ارائه می شود.در واقع یک ترازنامه نشان می دهد که یک شرکت چه دارایی هایی دارد و چه میزان بدهی و سرمایه دارد.

ترازنامه نام دیگری هم دارد و آن صورت وضعیت مالی یا صورت شرایط مالی می باشد و این به دلیل است که ترازنامه وضعیت مالی شرکت را نشان می دهد.

در واقع این گزارشات مالی نشان می دهد که شرکت در چه وضعیتی می باشد و همچنین میزان نقدینگی شرکت را نشان می دهد، مسئله دیگر این است که ترازنامه وضعیت مالی شرکت را به سهامداران جدید و افراد جدیدی که قصد دارند در شرکت سرمایه گذاری کنند نشان می دهد.

اجزای اصلی ترازنامه چیست

اجزای اصلی ترازنامه شامل سه بخش می‌ شود

دارایی ‌ها (Assets): این بخش شامل کلیه منابع اقتصادی است که توسط یک واحد اقتصادی کنترل می‌ شود و انتظار می ‌رود منافع اقتصادی آتی را برای آن واحد به همراه داشته باشد. دارایی ‌ها به دو دسته دارایی‌ های جاری و دارایی‌ های غیرجاری تقسیم می‌ شوند.

بدهی‌ ها (Liabilities): این بخش شامل تعهدات فعلی واحد اقتصادی است که از رویدادهای گذشته ناشی شده و انتظار می ‌رود که با استفاده از دارایی ‌ها یا ایجاد بدهی‌ های دیگر، منجر به خروج منابع دارای منافع اقتصادی شود.

حقوق صاحبان سهام (Equity): این بخش نشان ‌دهنده مازاد دارایی‌ ها بر بدهی ‌ها است که به صاحبان واحد اقتصادی تعلق دارد و شامل سرمایه ‌گذاری‌ های صاحبان و سود انباشته است.

معادله اصلی ترازنامه به صورت زیر است

دارایی = بدهی + حقوق صاحبان سهام

این معادله نشان‌ دهنده تساوی میان جمع کل دارایی ‌ها با جمع کل بدهی‌ ها به علاوه حقوق صاحبان سهام است.

دارایی چیست؟

 

در حسابداری مقدماتی دارایی به این صورت تعریف شده است که به اموال و منابع مالی شرکت گفته می شود، یک مورد برای اینکه به عنوان اموال شرکت به حساب بیاید، باید خصوصیت های زیر را داشته باشد.

  1.  منبع مالی شرکت باشد یعنی برای ان شرکت در اینده منافع داشته باشد.
  2.  در اختیار مالکانه آن واحد تجاری باشد.
  3.  قابل نقد شوندگی داشته باشد.

 

ما چندین نوع دارایی داریم که یکی از آنها عینی و مشهود می باشد مانند ساختمان، زمین، موجودی نقدی و موجودی کالا
این دارایی می تواند به صورت حقوق مالی و امتیازات که قابل مشاهده هستند، مانند، سرقفلی.
دارایی می تواند ثابت یا جاری باشد.

در کل دارایی ها در ترازنامه به دو دسته دارایی های غیر جاری و دارایی جاری تقسیم می شوند.

  • دارایی جاری
  • دارایی غیرجاری

 

آموزش حسابداری مقدماتی مژگان مدحج
آموزش حسابداری مقدماتی

1) دارایی جاری

 

شامل موارد زیر می باشد:
موجود نقدی: مبالغ نقدی که در شرکت موجود می باشد و همچنین سپرده های بدون سر رسید جز موجودی نقدی می باشد.
سرمایه گذاری کوتاه مدت: منظور سرمایه گذاری هایی می باشد که تاریخ سررسید آنها کمتر از یکسال دیگر باقی ماند است.

حساب و اسناد دریافتنی تجاری: منظور از حسابها و اسناد دریافتنی تمامی مطالبات یک واحد اقتصادی می باشد که باید در طول سال مالی پیش رو نقد شوند. در واقع این مطالبات طی یک فروش اتفاق افتاده است.
پیش پرداخت : به مبلغی که به منظور خرید یک کالایی در اینده پرداخت می شود پیش پرداخت گفته می شود، به عنوان مثال وقتی مبلغی را جلوتر برای خرید یک محصول پرداخت می کنیم و قرار است این مبلغ در سال مالی جاری به دارایی تبدیل شود.

2) دارایی غیر جاری

 

دارایی غیر جاری شامل مواردی مثل داریی ثابت مشهود، دارایی نامشهود، پیش پرداخت و سرمایه گذاری بلند مدت و در نهایت سایر دارایی ها را شامل می شود.

دارایی ثابت مشهود: منظور دارایی می باشد که برای فعالیت یک کسب و کار استفاده می شود و قرار نیست در مدت زمانی سال اینده از فعالیت حذف شود: مثل ماشین یک شرکت یا قطعات یک کارخانه و ….. دارایی ثابت مشهود می باشد.
دارایی نامشهود: منظور دارایی های می باشد که قابل قیمت گذاری هستند اما قابل مشاهده و دیدن نمی باشند مانند حق امتیاز آب و برق یک شرکت.
سرمایه گذاری طولانی مدت: منظور سرمایه گذاری هایی می باشد که در مدت زمان سال آینده نقد شود.
پیش پرداخت :اینجا منظور سرمایه گذاری است که تا زمان پرداخت ان بیشتر از یکسال مانده.
سایر دارایی : دارایی هایی که جز موارد بالا نباشد جز سایر دارایی ها به حساب می آید.

نتیجه گیری :

 

از همه شما دوستان کمال تشکر را دارم که تا اینجای مقاله همراه من بودید، حسابداری مقدماتی یک مبحث ضروری می باشد که تمامی افراد قبل از شروع به یادگیری مباحث عملی بایداین بخش را بیاموزند.
اگر سوالی در این زمینه داشتید یا قصد داشتید در این زمینه دوره ی کامل بگذرانید می توانید با مرکز آموزشی ill ارتباط بگیرید تا متخصصین ما در این زمینه شما را راهنمایی کنند.

  1.  همه مباحث تئوری را باید حفظ کنیم؟
    شما به عنوان متخصص حسابداری باید بتوانید به تمام مباحث تئوری مسلط باشید، نیازی به حفظ کردن تمامی گزینه ها نیست زیرا با تمرین و کار عملی به تمام مباحث مسلط می شود.
  2. حسابداری مقدماتی را یاد بگیرم دیگه نیازی نیست بعدش چیزی یاد بگیرم؟
    شما برای تبدیل به حسابدار حرفه ای شدن باید هم به مباحث حسابداری مقدماتی مسلط شوید و هم به مباحث مالیاتی.
  3.  مباحث کدینگ در حسابداری مقدماتی آموزش داده می شود؟
    در حسابداری مقدمای کدینگ به صورت تئوری آموزش داده می و در مورد هر کدوم از حسابها به صورت مفصل توضیح داده شده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آغاز گفتگو
1
چطور میتونم کمکت کنم ؟
مرکز آموزشی ایل
سلام خوش آمدید چطوری میتونم کمکتون کنم ؟