Notice: Undefined index: options in /home2/markazea/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 102
قانون مالیات 168 چیست و به چه مواردی اشاره دارد

قانون مالیات 168 چیست؟

مالیات 168 قانون مالیات های مستقیم درباره مالیات های مضاعف میباشد.

مالیات مضاعف:

یکی از مبحث های مهم در بخش مالیات (مالیات مضاعف )میباشد. مالیات مضاعف مربوط به درامد گذشته خیلی از شرکت ها و سازمان ها میباشد که طبق شرایط خاصی مشمول مالیات میشوند.

طبق این قانون بعضی از شرکت ها به صورت جدا از سهامدارانشان در نظر گرفته میشوند. به این گونه که شرکت مالیات خود را جداگانه پرداخت میکند و پولی که به عنوان سود در بین سهامداران آن شرکت پخش شده است در ازای این مبلغ نیز هم مالیات پرداخت میکنند.

مالیات مضاعف برای افراد حقیقی و حقوقی که در کشور های خارجی شعبه دارند بسیار اهمیت دارد.

این افراد برای یک درامد مشخص شده باید 2 بار مالیات پرداخت کنند. ( یک بار مالیات پرداخت میکنند در کشور مبدا و یک بار دیگه مالیات پرداخت میکنند در کشوری که فعالیت میکنند).

 

قانون مالیات 168 چیست
قانون مالیات 168 چیست و به چه مواردی اشاره دارد
  •  دو نوع مالیات برای محاسبه مالیات مضاعف
  •  نوع اول: مالیات مضاعف شرکتی
  •  نوع دوم: مالیات مضاعف در سطح بین الملل.

مالیات 168 مضاعف شرکتی:

در شرکت های سهامی بیش تر مالیات مضاعف شرکتی مطرح میشود.

در شرکت های سهامی با نام مالیات مضاعف شرکتهای سهامی عنوان میشود. زمانی درامد خالص این شرکت ها مشمول مالیات بر درامد میشود که همان مبلغ درامد به عنوان سود سهام بین سهام داران پخش شود مجددا مشمول مالیات میشه.

درباره مالیات مضاعف شرکت های سهامی نظر های مختلفی وجود دارد

 

به نظر بعضی از افراد مالیات مضاعف مبلغ درامد که به عنوان سود سهام بین سهام داران پخش شود منصفانه نیست.
به نظر بعضی دیگر از افراد منصفانه میباشد میگویند بدون گرفتن مالیات مضاعف از سود سهام افرادی که سود سهام دریافت میکنند ثروتمندتر شده و مشمول مالیات بر درآمد نمی‌شوند.

مالیات مضاعف در سطح بین المللی

 

در رابطه با شرکت های چند ملیتی میباشد که در سایر کشور ها دارای شعبه هستند یک بار مالیات پرداخت میکنند در کشور مبدا و یک بار دیگه مالیات پرداخت میکنند در کشوری که فعالیت میکنند.

(مثال: اگر بانکی در ایران بخواهد در کشور دیگه ای شعبه بزند طبق قانون مالیات های مستقیم با توجه به درآمدی که کسب نموده است هم به اداره مالیات ایران و هم به اداره دارایی ان کشور مالیات پرداخت کند.)

مالیات مضاعف بین‌المللی اغلب به عنوان یک مالیات غیرمنصفانه و ناعادلانه شناخته می‌شود. خیلی از کشور های مختلف جهان برای اجتناب از دریافت این مالیات، توافق نامه های بین اللملی مختلفی را امضا کرده‌اند.

 

 

در این توافق نامه های بین المللی ، کشورهای امضاکننده موافقت می‌کنند که مالیات شرکت‌های بین‌المللی را کاهش دهند و مزایای مالیاتی بیشتری برای آن شرکت ها در نظر بگیرند.

کشور ایران هم برای جلو گیری از دریافت مالیات مضاعف ببا ببیش تر از 40 کشور موافقت نامه اجتناب از دریافت مالیات امضا کرده است ( کشور هایی مثل: انگلیس، جمهوری کره، آذربایجان، بلاروس، سودان، زیمباوه، قزاقستان، اتریش و ترکیه و…).

مالیات 168 قانون مالیات های مستقیم برای جلوگیری از گرفتن مالیات مضاعف و تبادل اطلاعات درمورد درآمد و دارایی مودیان با دولت‌های خارجی موافقت نامه‌های مالیاتی منعقد کند و پس از تصویب مجلس به مرحله اجرا بگذارد.

ماده 180 قانون مالیات های مستقیم در مورد اشخاص حقیقی ایرانی است که با ارائه دادن گواهی نمایندگی مالی یا سیاسی دولت جمهوری اسلامی ایران در خارج، میتوانند این موضوع را اثبات کنند که به عنوان یک مقیم در کشور خارجی مالیات درامد یک سال پرداخت کرده اند.

فرد مقیم کشور خارجی باشد ولی

 

  •  فرد در آن سال مالیاتی در ایران دارای شغل بوده باشد
  •  در آن سال مالیاتی حداقل شش ماه به صورت متوالی در ایران سکونت داشته باشد
  •  اقامت در خارج از کشور به منظور انجام مأموریت یا معالجه یا امثال آن بوده باشد.

موارد توافق نامه بین المللی مالیات مضاعف بین کشور جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورها:
در توافق نامه های بین المللی و قراردادهایی که بین کشور جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورها بسته می‌شود مفاد و بندهای مهمی وجود دارد.

مهم ترین بند ها این توافق نامه های بین المللی

 

  • افراد مشمول قرارداد
  • افراد مقیم
  • افراد حقیقی مقیم دولت

افراد مشمول قرارداد

منظور از این افراد کسانی هستند که در یکی از دو کشور یا در هر دو کشور مقیم هستند.
موضوع توافق نامه های بین المللی: منظور از موضوع قرارداد، مالیات بر درآمد، سرمایه و دارایی در کشور ایران و مالیات بر درآمد و مالیات بر شرکت در سایر کشورها است.

افراد مقیم:

کسانی هستند که به موجب این قوانین بین‌الملل، مقیم یک کشور هستند و از نظراقامت، محل سکونت، محل دفتر اصلی و محل ثبت، مشمول مالیات از نظر کشور موردنظر هستند.

افراد حقیقی مقیم دولت

این افراد کسانی هستند که محل سکونت شان ، کشور مورد نظر است. این افراد در صورتی که در هر دو کشور سکونت داشته باشند(هم در کشور مبدا و هم کشوری که در ان فعالیت میکنند).

طبق قوانین بین‌الملل مقیم آن کشوری محسوب خواهند شد که اهمیت بیشتری برایشان داشته باشد.در صورتی که هم در کشور مبدا و هم کشوری که در ان فعالیت میکنند از نظر زمانی به یک اندازه سکونت داشته باشند، مقیم کشوری شناخته می‌شوند که تابعیت آن را دارند.

  •  دو راه معافیت از مالیات مضاعف
  •  کشورهای معاف از مالیات
  • اعتبار مالیات خارجی.

بعضی از کشورها برای انگیزه دادن به شرکت‌ها و سرمایه گذاران خارجی یک سری ویژگی های مالیاتی ویژه را برای آنان در نظر گرفته‌اند. مثلا در بعضی از کشورها نرخ مالیات بر درآمد شرکت‌های خارجی صفر یا بسیار پایین است.

همین کار باعث شده تا مؤسسات و شرکت‌های زیادی جهت معافیت از مالیات مضاعف، این کشورها را برای فعالیت تجاری خود انتخاب کنند.

 

محاسبه مالیات 168 در مرگز آموزشی
با یادگیری قوانین میتوانید محاسبه مالیات 168 را نیز انجام دهید

با یادگیری قوانین میتوانید محاسبه مالیات خود را انجام دهید.

اعتبار مالیاتی خارجی

اعتبار مالیاتی خارجی (FTC) یک اعتبار مالیاتی ویژه است که باعث معافیت از مالیات در برخی از کشورهای خارجی می‌شود. مالیات بر درآمد، دستمزد، سود سهام، بهره و حق امتیاز مشمول اعتبار مالیاتی خارجی هستند.

 

یادگیری قوانین مالیات مضاعف و آشنایی با انواع آن به شرکت‌ها کمک می‌کند تا با بررسی شرایط خود و اقدام مناسب از پرداخت مالیات مضاعف معاف شوند.

در بعضی از موارد شرکت‌های سهامی طبق قانون می‌بایست نسبت به پرداخت مالیات مضاعف اقدام کنند.همچنین شما می‌توانید برای محاسبه مالیات میتوانیم از نرم افزار های حسابداری استفاده کنید .

از شما عزیزان ممنونم که من را تا پایان این مقاله همراهی کردید. برای مشاوره میتوانید فرم زیر را پر کنید تا مشاوران مرکز آموزش ایل با شما تماس بگیرند.

سوالات متداول

  1. ایا مالیات 168 مضاعف عادلانه میباشد؟
    مالیات مضاعف بر سود سهام یک موضوع پیچیده میباشد. خیلی از افراد و شرکت ها بر این بباور هستند که این مالیات مضاعف بر سود سهامداران ناعادلانه میبباشد چون از این درامد ها قبلا ماللیات گرفته شده است.
  2. کشور جمهوری اسلامی ایران با چه کشور هایی موافقت نامه اجتناب از دریافت مالیات امضا کرده است؟
    کشور ایران با بیش تر از 40 کشور موافقت نامه اجتناب از دریافت مالیات امضا کرده است کشور هایی مثل: انگلیس، جمهوری کره، آذربایجان، بلاروس، سودان، زیمباوه، قزاقستان، اتریش و ترکیه و قبرس و فنلاند غنا و آلمان…

می 15, 2024

پست های مشابه

دیدگاه و پرسش

2 پاسخ

    1. مالیات مضاعف به دو دسته اصلی تقسیم می‌ شود:
      مالیات مضاعف شرکتی: این نوع مالیات بیشتر در سطح شرکت‌ های سهامی مطرح است. شرکت‌ ها به عنوان اشخاص حقوقی جدا از سهام‌ داران خود در نظر گرفته می‌ شوند و درآمد خالص شرکت مشمول مالیات بر درآمد می‌ شود. زمانی که همان درآمد به عنوان سود سهام بین سهام‌ داران تقسیم می‌ شود، مجدداً مشمول مالیات می‌ شود.
      مالیات مضاعف بین‌ المللی: این نوع مالیات عمدتاً مربوط به شرکت‌ های چند ملیتی است که در سایر کشورها نیز دارای شعبه هستند. این شرکت‌ ها می‌ بایست علاوه بر مالیاتی که در کشور خود می‌ پردازند، در کشور محل فعالیت نیز مالیات بپردازند.
      برای اجتناب از مالیات مضاعف بین‌ المللی، بسیاری از کشورها معاهده‌ هایی را امضا کرده‌ اند که بر اساس مدل‌ های توسعه یافته سازمان همکاری اقتصادی (OECD) تدوین شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 مقاله اخیر

5 مقاله اخیر از این قسمت برای شما در دسترس است.

5 مقاله برگزیده

5 مقاله برگزیده از این قسمت برای شما در دسترس است.