Notice: Undefined index: options in /home2/markazea/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 102
بازار کار حسابداری و آموزش حسابداری چگونه است؟

بازار کار حسابداری و آموزش حسابداری

بازار کار حسابداری چگونه است. در این مقاله قصد داریم به یکی از پر متقاضی ترین رشته ای بپردازیم که   بازار کار خوبی در ایران دارد، اگر برای پیدا کردن بهترین رشته برای کار میگردید حتماً این مقاله را تا آخر بخوانید تا با ویژگی ها و بازار کار حسابداری آشنا شوید.

حسابداری چیست؟ و بررسی بازار کار حسابداری

 

حسابداری یکی از ضروری ترین رشته های تحصیلی برای هر کسب و کار است، حسابداری نقش به سزایی از قدیم تا به امروز در داد و ستدهای اقتصادی داشته است.

و همچنین عامل اصلی در سروپا نگه داشتن کسب و کارها به حساب   می آید.

یک حسابدار با ثبت، تجزیه و تحلیل و همچنین با ارائه صورت های مالی، تمام اطلاعات مفید را در اختیار مدیران آن کسب و کار قرار می دهد و می تواند یک کسب و کار را از یک رکود نجات داده و افق جدیدی برای موفقیت یک کسب و کار بدهد.

در ادامه به آینده حسابداری در ایران و همچنین وظایف حسابدارها می پردازیم.

 

آموزش کامل حسابداری در مرکز آموزشی ایل
حسابداری چیست؟ و بررسی بازار کار حسابداری

موقعیت شغلی حسابداری در ایران چگونه است؟!!

 

با توجه به قوانین مالیاتی و افزایش روز به روز کسب و کارهای جدید نیاز به وجود حسابدار از کوچکترین کسب و کارها تا بزرگترین شرکت ها بیشتر احساس می شود.

با توجه به اینکه جذب حسابدار از سوی این همه کسب و کار روز به روز در حال افزایش یافتن است. می توان گفت آینده حسابداری در ایران بازار خیلی خوبی دارد و همچنین در آینده  نیاز به حسابدار بیشتر می شود.

 

 

جاهایی که یک حسابدار می تواند مشغول به کار شود؟

 

در اینجا میخواهیم تقریبا بازار کار حسابداری را بررسی کنیم.

  1.   در همه شرکت های تجاری و غیر تجاری؛
  2.   در اداره های دارایی؛
  3. در همه موسسات بیمه؛
  4.   در موسسات مالی و شعبه های بانکی؛
  5.   در شرکت های آزاد و تجاری؛
  6.   حسابرسی شرکت های خصوصی؛
  7.   موسسات حسابرسی دولتی و خصوصی؛
  8.   در کلیه ی واحدهای صنعتی و شرکتهای تولیدی؛
  9.   در همه ی مغازه ها و کسب و کارهای بازاری.
جاهایی که یک حسابدار می تواند مشغول به کار شود؟
جاهایی که یک حسابدار می تواند مشغول به کار شود و بازار کار حسابداری

وظایف یک حسابدار چیست؟

 

مسئولیت یک حسابدار در محیط کاری شامل ضبط، ثبت سندهای حسابداری و مالی شرکت را بر عهده دارد. همچنین یک حسابدار وظایف زیر را بر عهده دارد:

  1.   حقوق و دستمزد کارمندان شرکت را تعیین می کند، اطلاعات حقوق و دستمزد را ثبت می کند و از آن ها یک گزارش ماهانه تهیه می کند.
  2.   فروش، خرید، اسناد پرداختنی، فاکتورها و اسناد حسابداری را بررسی می کنند.
  3.   به بازاریابها و مدیران درباره اسناد حسابداری توضیح می دهند.
  4.   سود، زیان و همچنین گزارش های ماهانه از این دو را تهیه می کند همچنین هزینه های ماهانه را ثبت می کند.
  5.   مغایرت حسابها را بررسی می کند و برطرف می کند.
  6.   اسناد، قراردادها و معاملات خرید و فروش شرکت را بایگانی می کند.

 

 

شرح وظایف سالانه حسابدار؟

 

حسابداران علاوه بر وظایف روزانه و ماهانه ای که انجام می دهند در محل کار خود به عنوان حسابدار یکسری وظایف سالانه دارند که به شرح ذیل می باشد:

  1. ارسال معاملات فصلی در پایان هر فصل؛
  2. ارسال اظهارنامه ارزش افزوده سالی یکبار؛
  3. ارسال لیست بیمه و مالیات حقوقی کارمندان؛
  4. تهیه و ارسال اظهارنامه های حقیقی یا حقوقی؛
  5. همچنین تهیه و ارائه گزارشی تحت عنوان صورت های مالی به مدیران خود؛
  6. بستن حساب های سال گذشته و افتتاح حساب برای سال جدید.

 

مهارتهایی که باید یک حسابدار بدست آورد؟

 

یک حسابدار برای موفقیت در کار خود یا هر فردی برای ورود به دنیای حسابداری باید یک سری مهارت داشته باشد که به شرح ذیل می باشد:

  1. حسابدار برای اینکه بتواند حساب و کتاب های شرکت را به طور صحیح انجام دهد باید به نرم افزار اکسل مسلط باشد.
  2. دومین مهارت که یک حسابدار باید داشته باشد، برقراری ارتباط با سایرین است حسابدار به دلیل اینکه با سایر بازاریاب ها، فروشندگان و حسابدارهای سایر شرکت ها سر و کله می زند باید مهارت های ارتباطی و کلامی مناسبی داشته باشد.
  3. برای سومین مهارت، یک حسابدار باید توانایی تحلیل اطلاعات مالی را داشته باشد.
  4. برای مهارت بعدی حسابدار باید بتواند زمان خود را مدیریت کند تا بهترین عملکرد خود را در 8 ساعت کاری داشته باشد.
  5. به عنوان آخرین مهارت یک حسابدار باید بتواند با انواع نرم افزارهای حسابداری کار کند.

بهترین نرم افزارهای حسابداری

 

نرم افزارهای حسابداری در صورتی می توانند مفید و کاربردی باشد که خود را با جدیدترین تغییرات به روز کند. تغییراتی مانند قوانین مالیاتی که ممکن است هر مدت یکبار تغییر کند یک نرم افزار حسابداری باید بتواند خود را به روز کند.

همچنین افزودن، افزونه های کاربردی می تواند به بهبود عملکرد یک حسابدار کمک کند. به عنوان بهترین و کاربردی ترین نرم افزارهای موجود در ایران می توان نرم افزار هلو و نرم افزار سپیدار را نام برد.

 

مهارتهایی که باید یک حسابدار بدست آورد؟
مهارت هایی که یک حسابدار برای ورود به بازار کار حسابداری باید یاد بگیرد

سوالاتی که باید قبل از ورود به حسابداری از خود بپرسیم؟

 

قدم اول

حسابدار شدن برای من مناسب است؟ آیا من برای حساب و کتاب و سر و کله زدن با اسناد حسابداری مناسب هستم؟

برای اولین قدم شما باید از خود بپرسید آیا من به این زمینه کاری علاقه دارم می توانم در این حوزه متعهد و مسئولانه عمل کنم. مسلماً کار کردن در حوزه ای که هیچ علاقه ای به آن ندارید کار را برای شما سخت می کند.

قدم دوم

یک دوره آموزشی حسابداری بگذرانید.

شما پس از اینکه متوجه شدید می توانید به عنوان یک حسابدار به زندگی خود ادامه دهید باید قبل از ورود به بازار کار اقدام به آموزش اصولی در یک دوره حسابداری ویژه بازار کار کنید.

قدم سوم

گرفتن مدرک معتبر

همچنین شما به جز آموزش برای استخدام در شرکت های معتبر نیاز به یک مدرک معتبر دارید.

قدم چهارم

دوره کارآموزی

شما می توانید پس از آموزش دیدن، دوره کارآموزی را گزینه خوبی در نظر بگیرید، شاید  شما، برای مدتی مجبور باشید به صورت رایگان کار کنید.

ولی به این فکر کنید که با تجربه ای که کسب می کنید می توانید بعد از دوره کارآموزی یک جای معتبر مشغول به کار شوید.

قدم آخر

استخدام شدن

پس از گذراندن این مراحل پس از آموزش، گرفتن مدرک معتبر و دوره کارآموزی شما می توانید در هر کسب و کاری استخدام شوید همچنین شما در ابتدای کار نیاز نیست در یک شرکت بزرگ یا معتبر کار کنید.

می توانید کار خود را از کسب و کارهای کوچک شروع کنید، و با کسب تجربه خود را برای استخدام در مراکز مهمتر آماده کنید.

 

هر آنچه یک حسابدار باید برای ورود به بازار کار حسابداری بلد باشد

 

علاوه بر مواردی که در بالا ذکر شد یک حسابدار نیاز دارد به یک سری موارد حسابداری مسلط باشد که بتواند به صورت موفق کار حسابداری را شروع کند ما ادامه این مقاله را به سرفصل هایی که یک حسابدار باید به آنها مسلط باشد، اختصاص دادیم.

 

اصول حسابداری

 

اصول حسابداری که از قاعده و مبنای حسابداری می آید را می توان گفت اولین پله یادگیری حسابداری می باشد، شما وقتی وارد دانشگاه می شوید در ترم های اول باید چندین واحد در زمینه اصول حسابداری پاس کنید.

همه حسابداران باید یکسری از قاعده ها و اصول اساسی را الگوی کار خود قرار دهند و در تمام مراحل حسابداری آنها را به کار گیرند.

یادگیری اصول حسابداری به شما کمک می کند که به خوبی حسابداری را یاد بگیرد و هر یک از بخشها را به خوبی متوجه شوید و به راحتی درک کنید.

شرکت هنگام گزارش دادن باید یک سری قوانین را رعایت کند که این قوانین و دستورالعملها زیر مجموعه ی اصول حسابداری میباشند.

موارد اصلی اصول حسابداری شامل داراییها، بدهیها و سرمایه  می باشد که بدهی از درآمدها و هزینه های یک شرکت تشکیل شده است.

 

نرم افزارهای حسابداری و ورود به بازار کار حسابداری

 

در بالا از ویژگیهایی که یک نرم افزار حسابداری باید داشته باشد صحبت کردیم، در واقع با پیشرفت علم و قوانین حسابداری در کنار پیشرفت تکنولوژی شغل حسابداری دیگر مانند سابق نیست.

همچنین با وجود نرم افزار های حسابداری کار مدیران را برای کنترل کردن کسب و کار خود راحت کرده است.

نرم افزار هلو یکی از نرم افزارهایی است که خود را با تغییرات مالیاتی  اخیر حسابداری به روز نگه داشته است بنابراین مورد استقبال و  استفاده در بیزنسهای کوچک تا شرکت های خوب می باشد.

اما نرم افزار دیگری که در بیشتر شرکت های معتبر و بزرگ مورد استفاده قرار گرفته نرم افزار سپیدار می باشد. نرم افزار سپیدار با افزودن ماژول های کاربردی و پیشرفته محبوبیت خوبی بین کسب و کارها بدست آورده است.

از جمله شرکت های پیمانکاری که با وجود نرم افزار سپیدار کار را برای آنها آسان کرده است.

یادگیری نرم افزار سپیدار شاید کمی پیچیده به نظر برسد اما با تکرار و تمرین آسان می شود و شما پس از یادگیری این نرم افزار شانس خود را برای استخدام در یک شرکت معتبر افزایش می دهید.

 

 

حقوق و دستمزد

 

حقوق و دستمزد یکی از مهمترین بخشهایی است که باید یک حسابدار به آن مسلط باشد زیرا حقوق و دستمزد یک بخش اساسی در هر کسب و کار است.

یک حسابدار باید به قوانین بیمه تامین اجتماعی، ماده های قانونی حقوق و دستمزد و همچنین قوانین مرخصی و هرآنچه مربوط به حق و حقوق یک کارمند باشد مسلط باشد.

یک حسابدار باید بتواند هر سال خود را با قوانین جدید اپدیت کند، اگر یک حسابدار  خوب به این مباحث مسلط باشد، می تواند هم از حق و حقوق کارمند محافظت کند و هم جلوی ضرر و زیان های کارفرمای خود را بگیرد.

یکسری شرکتها هستند که هنوز از اکسل برای حساب کردن حقوق کارمندان خود استفاده می کنند بنابراین شما با یادگیری نرم افزار اکسل در کنار قوانین دیگر حقوق و دستمزد می توانید به یک حسابدار حرفه ای در این زمینه تبدیل شوید.

 

برری بازار کار حسابداری برای خانم ها
مهارت های یک حسابدار برای ورود به بازار کار حسابداری

ارزش افزوده

 

مالیات بر ارزش افزوده در واقع نوعی مالیات است که یکی از انواع مختلف مالیات در یک کشور می باشد. مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات می باشد که به کالا و خدمات اعمال می شود.

که در چندین مرحله زنجیره وار به صورت «غیر تصاعدی» اعمال می شود.

پرداخت کننده این مالیات مصرف کننده نهایی می باشند. مبانی محاسبه این مالیات بهای تمام شده کالا و خدماتی است که در کشور تولید یا از خارج از کشور وارد می شود. فروشندگان و ارائه کنندگان برای این کالا و خدمات باید به اداره مالیات صورتحساب ارائه دهند.

پیمانکاری

 

در واقع یک قرارداد معتبر است که بین کارفرما و پیمانکار بسته می شود، برای عقد این قرارداد مراحل متفاوتی طی می شود.

که یک حسابدار برای کار کردن در این بخش باید به آن ها مسلط باشد، همچنین یک حسابدار برای ورود به دنیای پیمانکاری باید به یک نرم افزار حسابداری معتبر مسلط باشد تا بتواند قراردادها و داد و ستد های بین پیمانکار و کارفرما را ثبت و ضبط کند.

در این قراردادها پیمانکار در مقابل پولی که دریافت میکند موظف است که در مهلت مشخص و با بودجه توافق شده پروژه را به اتمام برساند که همه ی این موارد به حسابدار شرکت پیمانکاری بستگی دارد.

حسابدار یک شرکت پیمانکاری باید طی دوره های مختلف گزارش هایی را به کارفرما ارائه بدهد تا درصد پیشرفت کار را به کارفرما اعلام کند. و در انتهای پروژه سود و زیان پروژه محاسبه می شود.

صورت های مالی

 

صورت های مالی گزارشی است که به صورت سالانه از وضعیت اقتصادی شرکت تهیه می شود، گاهی صورت های مالی را در بازه های زمانی کمتری مانند 6 ماهه یا حتی برخی اوقات ماهانه بدست می آورند.

در صورت های مالی میزان درآمد و هزینه ها و همچنین سود و زیان یک شرکت سنجیده می شود.

صورت های مالی به مدیران کسب و کار این فرصت را می دهند تا از وضعیت مالی و عملکرد شرکت به طور خلاصه و طبقه بندی شده اطلاعات مفیدی به دست آورند و بتوانند تصمیم درستی برای آینده شرکت خود بگیرند.

یک حسابدار باید توانایی تهیه صورتهای مالی را داشته باشد تا بتواند برای شرکت مفید واقع شود و پیشرفت و سودآوری شرکت را تضمین کند البته ناگفته نماند هیچ شرکتی به حسابداری که توانایی تهیه صورت های مالی را نداشته باشد نیاز ندارد.

 

 

 

اظهارنامه حقیقی و حقوقی

 

اظهارنامه حقیقی یا حقوقی به صورت سالانه تهیه و تنظیم می شود، اظهارنامه کارنامه مالی یک شرکت می باشد که هر ساله برای سازمان امور مالیاتی ارسال می شود.

البته در حال حاضر با الکترونیکی شدن اظهارنامه کار را برای حسابداران خیلی راحت کرده است. تاریخ تحویل اظهارنامه  4 ماه پس از اتمام سال مالی می باشد. در صورتی که اشخاص حقیقی و حقوقی اظهارنامه خود را ارسال نکنند مشمول جریمه می شوند و برای آنها تبعات قانونی دارد.

حسابداران با یادگیری این بخش می توانند با دریافت پروژه های مختلف از کسب و کارها به صورت سالانه درآمد خوبی کسب کنند. خیلی از شرکت ها هستند که اظهارنامه های خود را به جایی بیرون مرکز خود ارسال می کنند.

 

 

نتیجه گیری

 

در این مقاله به تعریف حسابداری و همچنین مهارت های مورد نیاز یک حسابدار برای ورود به بازار کار حسابداری و بخش های مختلف حسابداری پرداختیم. افرادی که به حسابداری علاقه دارند و فکر می کنند چون هیچ پیش زمینه ای ندارند.

یا افرادی که فارغ التحصیل رشته حسابداری هستند و فقط به صورت تئوری آموزش دیده اند می توانند حسابداری را به صورت صفر تا صد در آموزشگاه های خصوصی مانند مرکز آموزشی ایل آموزش ببینند.

می 20, 2024

پست های مشابه

دیدگاه و پرسش

یک پاسخ

  1. چقدر مهارت های کار با سیستم برای یک حساب دار میتونه خوب باشه ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 مقاله اخیر

5 مقاله اخیر از این قسمت برای شما در دسترس است.

5 مقاله برگزیده

5 مقاله برگزیده از این قسمت برای شما در دسترس است.