ارسال لیست مالیات حقوق آنلاین یکی از مواردی است که صاحبان کسب و کار که نیروی کار دارند باید به آن توجه داشته باشند.
برای آن که افراد بتوانند راحت تر و بهتر اطلاعات لیست مالیات حقوق کارگران و کارمندان را در اختیار اداره دارایی قرار بدهند، سایت مالیات حقوق توسط اداره دارایی راه اندازی شده است.
زمانی که کارکنان یک واحد اقتصادی حقوق و دستمزدشان بیش تر از حداقل حقوق قانون کار باشد باید با توجه به مبلغ حقوق دریافتنی مالیات حقوق خود را پرداخت کنند.
ارسال کردن اطلاعات حقوق به اداره امور دارایی بر عهده کارفرما می باشد و برای این کار نیازی به مراجعه حضوری نیست و از می توانیم طریق سایت salary.my.tax.gov.ir اینکار را انجام داد.
برای ارسال لیست مالیات حقوق برای سال ۱۴۰۳ به صورت آنلاین، شما باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا به وبسایت رسمی سازمان امور مالیاتی کشور به آدرس www.tax.gov.ir مراجعه کنید؛
- پس از ورود به سایت، به دنبال گزینهای برای ورود به سامانه مالیات حقوق بگردید؛
- با استفاده از نام کاربری و رمز عبور خود وارد سامانه شوید. اگر حساب کاربری ندارید، باید ابتدا ثبت نام کنید؛
- در داخل سامانه، گزینهای برای ارسال لیست حقوق را انتخاب کنید و اطلاعات مورد نیاز را وارد نمایید؛
- پس از تکمیل اطلاعات، لیست حقوق را بارگذاری کرده و ارسال نمایید.
توجه داشته باشید که برای تولید فایل الکترونیکی لیست حقوق، می توانید از نرمافزاری که توسط سازمان امور مالیاتی ارائه شده استفاده کنید یا از سیستم های نرم افزاری موجود خودتان، فایل را با قالب مورد نظر سازمان تهیه کنید.
ارسال لیست مالیات حقوق آنلاین چیست؟
در سامانه ارسال لیست مالیات حقوق آنلاین باید تمام اطلاعات و جزئیات درباره دریافت کننده حقوق و پرداخت کننده حقوق ذکر کنیم.
برای ارسال لیست مالیات حقوق آنلاین به اطلاعاتی مانند:
- کد پرسنلی
- نام و نام خانوادگی
- مزایای مشمول مالیات در سال جاری
- مالیات قابل پرداخت
- و ….. نیاز داریم.
مهلت ارسال لیست مالیات حقوق آنلاین مانند لیست بیمه 30 روزه می باشد.(لیست مالیات باید در پایان هر ماه توسط کارفرمایان انجام شود).
باید با دقت فراوان ارسال لیست مالیات حقوق آنلاین انجام بدهیم به این دلیل که در آن مبلغ مالیات هریک از پرسنل مشخص می شود.
نحوی ارسال لیست مالیات حقوق آنلاین به سازمان امور دارایی
در مرحله اول باید وارد سایت salary.my.tax.gov.ir شوید. با وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور منحصر به خود وارد پنل کاربری خود میشویم. پس از ورود می توانیم فهرست حقوق و فهرست حقوق جدید را انتخاب کنید.
برای ورود به سیستم لیست حقوق باید قبل از آن در سیستم ثبت نام الکترونیکی شماره اقتصادی پیش ثبت نام نموده، و پس از تکمیل پیش ثبت نام و عدم مغایرت در ورود اطلاعات نامه محرمانه ای حاوی نام کاربری و رمز عبور به مدت حداکثر 30 روز برای کارفرما پست خواهد شد.
دو نکته مهم در وارد کردن رمز عبور و نام کاربری
- نکته اول: در وارد کردن رمز دقت نمایید رمز عبور به حروف بزرگ و کوچک حساس می باشد.
- نکته دوم : نام کاربری و رمز عبور همان نام کاربری و رمز عبور معاملات فصلی می باشد.
در مرحله دوم برای ارسال لیست مالیات حقوق از منوی خدمات؛ لیست حقوق؛ لیست جدید را انتخاب می کنیم و گزینه هایی مثل ماه، حوزه عملیاتی، نام و نوع لیست که به ما نمایش داده می شود را تکمیل می کنیم.
نام لیست مالیات حقوق اختیاری است ولی توصیه می شود نام لیست مرتبط با لیست حقوق ارسالی یکی باشد. یعنی زمانی که داریم لیست حقوق برج 1 را وارد می کنیم نام لیست: لیست حقوق ماه فروردین را می زنیم، سال و ماه را وارد می کنیم.
برای تکمیل نام حوزه مالیاتی به صورت پیش فرض چند مورد نمایش داده می شود، از میان آن ها حوزه عملیاتی برای ارسال لیست مالیات حقوق را انتخاب می کنیم.
نوع لیست ارسال لیست مالیات حقوق که شامل: اصلی، الحاقی و اصلاحی است را انتخاب کنید.
- اصلی: اگر ارسال لیست مالیات حقوق را برای اولین بار ارسال می کنیم گزینه اصلی را انتخاب می کنیم.
- الحاقی: اگر اشتباهاتی در لیست قبل داشتیم ( لیست مالیات حقوق اصلی ) و جهت تصحیح آن وارد سامانه شده بودیم از گزینه الحاقی استفاده می کنیم تا در لیست اصلی اشتباهات را درست کنیم.
- اصلاحی: اگر فایلی که ماه قبل ارسال کرده بودیم و ثبت نهایی شده است به صورت کلی اشتباه باشد و ایراد داشته است، گزینه اصلاحی را انتخاب می کنیم.
بعد از انجام این کار ها وارد فهرست حقوق می شویم، موارد ذیل به ما نمایش داده می شود:
- فهرست حقوق جدید: در این بخش می توانید برای ارسال لیست مالیات، یک لیست جدید انتخاب کنید.
- فهرست فایل های ارسالی: در این بخش می توانید برای ارسال لیست مالیات حقوق از فهرست فایل هایی که تا الان برای سازمان امور دارایی ارسال کرده اید استفاده کنید.
- فهرست لیست ها: در این بخش، برای ارسال لیست مالیات حقوق، لیست مالیات حقوق مودی برای شما نمایش داده می شود.
- فهرست قبض ها: در این بخش برای ارسال لیست مالیات حقوق، لیست هایی که مودی ارسال کرده است را نشان می دهد.
برای ارسال لیست از گزینه های پایین صفحه——–> جزئیات لیست ———-> گزینه ارسال لیست را انتخاب می کنیم.
پنجره ای کوچک مبنی بر اینکه آیا از ارسال لیست مطمئن هستید از شما پرسیده خواهد شد که کارفرما با تایید آن لیست را به سازمان امور دارایی ارسال می کند و در دبیرخانه ثبت می شود .
اگر کارفرما معاف از مالیات باشد چه کاری باید انجام دهد
باید لیست را ارسال کند برای سازمان امور دارایی بعد از ارسال دیگر نیازی ندارد کاری انجام دهد و برای احتیاط یک نسخه از خلاصه لیست را چاپ نموده و بایگانی می کند، توجه داشته باشید که حتما از ارسال لیست مطمئن شوید.
برای اطمینان بایستی در خلاصه لیست – بخش پایینی ؛ شماره ثبت و تاریخ آن وجود داشته باشد ؛ در غیر این صورت بایستی مجددا ارسال لیست را زده و شماره ثبت بگیرید.
اگر کارفرما مشمول پرداخت مالیات باشد چه کاری باید انجام دهد
کارفرما باید نوع پرداخت خود را مشخص کند که 2 حالت وجود دارد
- اگر کارفرما نوع پرداخت خود را در نرم افزار غیر نقدی انتخاب نماید.
در این حالت باید یک نسخه از خلاصه لیست را چاپ نموده و همراه با چک به سازمان امور دارایی شهرستان خود مراجعه و رسید دریافت نماید.
2. اگر کارفرما نوع پرداخت خود را نقدی انتخاب نماید:
اطلاعاتی خواسته می شود، بایستی آنها را تکمیل و نهایتا صدور قبض را کلیک نماید در این حالت باید از جزئیات لیست گزینه قبض را کلیک نماید.
روش های پرداخت قبض:
- از طریق خود پرداز
- مراجعه حضوری به بانک
- پرداخت قبوض بانک ملی به آدرس: https://sadad.shaparak.ir/billpayment.
بعد از پرداخت قبض حداکثر ظرف 48 ساعت در سیستم مالیاتی ثبت خواهد شد و در خلاصه لیست اطلاعات پرداخت قابل مشاهده می باشد.
اگر لیست مالیات حقوق را ارسال نکنیم
صاحبین واحد های اقتصادی باید در موعد مقرر نسبت به لیست مالیات حقوق کارکنان اقدام کنند، در غیر این صورت جریمه خواهند شد. باعث جریمه 10 درصد از مالیات مشمولین حقوق می شود.
مازاد بر آن به ازای هر ماه تاخیر در پرداخت مالیات حقوق 2.5 درصد (دو و نیم درصد) به میزان جریمه فوق افزوده می گردد.
سوالات متداول
- اگه لیست مالیات حقوق را ارسال کنیم تو سایت بیمه اما مبلغ را پرداخت نکنیم چه مقدار جریمه میشیم؟
اگر مالیات حقوق کارگران و کارمندان خود را پرداخت نکنیم 10 درصد مبلغ پرداختی مالیات جریمه می شوید، حالا علاوه بر این 10 درصد به ازای هر یک ماه تاخیر در پرداخت مبلغ مالیات 2.5 درصد مبلغ مالیات جریمه خواهید شد. - تا چه زمان وقت داریم لیست مالیات حقوق رو بفرستیم؟
کارفرمایان باید تا یک ماه پس از واریز حقوق کارکنان خود لیست مالیات را ارائه کرده و مبلغ آن را پرداخت کنند.
از شما همراهان عزیز ممنونم که تا پایان این مقاله من را همراهی کردید. در صورتی که سوالی در این زمینه داشتید میتوانید از مرکز اموزشی ill بپرسید تا متخصصین ما به شما پاسخ بدهند.
2 پاسخ
امکان رد کردن لیست بیمه به صورت صوری وجود دارد؟
رد کردن لیست بیمه تامین اجتماعی یکی از وظایف مهم کارفرمایان است که باید به صورت دقیق و مطابق با قوانین انجام شود. این فرآیند شامل ثبت اطلاعات کارکنان و پرداخت حق بیمه آن ها به سازمان تامین اجتماعی است. برای رد کردن لیست بیمه، کارفرما باید ابتدا کد کارگاهی دریافت کند و پس از آن، با استفاده از نام کاربری و رمز عبوری که از سازمان تامین اجتماعی دریافت می کند، لیست بیمه را به صورت اینترنتی ارسال کند.
نکات مهم در رد کردن لیست بیمه عبارتند از:
اطلاعات کارکنان باید دقیق و بدون خطا ثبت شوند.
حق بیمه باید به موقع و کامل پرداخت شود.
لیست بیمه باید مطابق با گزارش بازرسی تامین اجتماعی باشد.
اگر منظور شما از “رد کردن لیست بیمه به صورت صوری” ارسال اطلاعات غیرواقعی یا ناقص به سازمان تامین اجتماعی است، باید توجه داشته باشید که این کار می تواند منجر به مشکلات حقوقی و جرائم برای کارفرما شود. همچنین، این عمل می تواند حقوق کارکنان را تحت تأثیر قرار دهد و به آن ها آسیب برساند. بنابراین، توصیه می شود که همیشه اطلاعات صحیح و کامل را به سازمان تامین اجتماعی ارائه دهید.